Полезно за Вас

По-малко = По-ефективно

Фитнес тренировките за сила за могат да бъдат структурирани по различни методики и всички те могат да доведат до резултати. Разбира се има хора, които тренират 4-6 дни / седмично с 4/5 серии за упражнение и да получават добри резултати в краткосрочен план. Много от трениращите по този начин обаче, с течение на времето установяват, че половината от тренировки си седмично не провеждат с максимална интензивност. С други думи, тренировки 2 или 3 дни / седмица са поне толкова ефективни колкото и по честите тренировки стига интензивността да е висока. Не е известна научна литература, която да препоръчва по-напредналите да тренират по-често, въпреки че някои специалисти правят това.

Съществуват редица фактори (хранене, начин на живот, емоционален стрес, спортна практика, телесни повреди, брой упражнения, изпълнявани при тренировка, тип на упражнения, извършвани в една тренировка, ниво на трениращия, обема на извършената работа на тренировка), които могат да повлияят честота на изпълняваните тренировки. Една от групите на трениращи, които могат да увеличат на честотата на тренировките са лица подложени на рехабилитация на травми.

Олимпийски щангисти също може да тренират по-често, тъй като голяма част от тяхната работа е свързана с усвояване на техника и за целта не използват максимални тежести .Те могат да тренират по-често, за да усъвършенстват своето изпълнение. Такъв вид тренировки на практика няма стойност за всяка друга група трениращи и са строго специфични. Тежки тренировки, тренировки за подобряване на резултатите трябва да се правят не толкова често, така че адаптирането като процес се подтиска. Ако не се чувствате възстановени не тренирайте. Повече тренировки седмично сами по себе си няма да доведат до по-добри резултати, защото ще има по-малко време за възстановяване. Възстановяване е важен компонент за постигане на резултати.

Прогресивни тренировки + правилно хранене + възстановяване = Резултати.

Бягаща пътека или Кростренажор

Изследователи от университета на Мисисипи, установили, че кростренажорите предоставят същите ползи за сърдечно-съдовата система както и бягащите пътеки, без да имат негативно влияние върху вашите стави. Така че те са идеално решение, ако обичате бягането и искате да да остане във форма без прекалено да натоварвате глезените, коленете и таза.

"Вместо да хванете дръжките, дръжте ръцете си така сякаш бягате". Така подобрявате своя баланс, независимо дали сте тичане 2,6 км или 26,2.

В 20-минутна тренировка за изгаряне на мазнини опитайте "променливи интервали" както тренировка за изгаряне на мазнини предложена от Ланс Уотсън, треньор по олимпийски триатлон на отбора на Канада. С промяна в различните нива на високо съпротивление и тези на висока скорост, вие ще бъдете в състояние да работите при по-висока относителна интензивност за по-дълго време. Загрейте, след това увеличение нивото на съпротивление на машината, докато не достигнете на 70 % от своя максимум.След 2 минути намалете на съпротивлението до нивото, което използвате за загряване, но увеличете скоростта, така че пак да достигнете 70 на сто от своя максимум. Продължавайте да редувате между голямо съпротивление и висока скорост на всеки 2 минути в продължение на общо 20 минути.

Показателят Талия / Ханш

Този показател дава представа дали е желателно да отслабнете. Можете да правите измерванията в инчове или в см., стойността на показателя не се променя.

За жените

Ако показателят има стойност 0.85 или по-висока – желателно е да отслабнете.
Пример: Вашата талия е с размер 91,44 см. Вашият ханш е с размер 101,6 см.
91,44 / 101,6 = 0.90, което е по-голямо от 0.85 - Желателно е да свалите кг.

За мъжете

Ако показателят има стойност 1.0 или по-висока – желателно е да отслабнете.
Пример: Вашата талия е с размер 101,6 см. Вашият ханш е с размер 96,52 см.
101.6 / 96, 52 = 1.05, което е по-голямо от 1.0 - желателно е да свалите кг.

Други

  • Ако бягате разстояние от 3000 м. на пътека с бавно темпо, то Вие използвате като енергиен източник предимно мазнини
  • Вашият максимален сърдечен ритъм е равен на: 220 - вашата възраст в години

нагоре

  • Български
  • English

Къде се намираме?

Platinum Business Center
ул. Бачо Киро 26-28, София

тел:(+359 2) 427 22 27
platinumhealthclub@yahoo.com k.milusheva@platinum-bg.com

Работно време:

Понеделник до Петък:
7:00-22:00

Събота:
10:00-19:00


Facebook

Този уебсайт използва Google Analytics, което използва бисквитки за да проследява различни аспекти на вашето посещение, включително вашата географско местоположение, как сте стигнали до този сайт, продължителността на вашата визита, страниците, които сте прочели и всичко, което търсите, докато сте на сайта. "Прочетете повече“ или Приемам

eXTReMe Tracker